#dijitalmedya#ajans
Genel
4/21/2024
Dijital Medya Ajansı Nedir?

Dijital medya ajansı nedir? İlgili alanda faaliyet yürüten ajanslar, birlikte çalıştıkları müşteriler için genel anlamda dijital pazarlama hizmetleri sunmaktadır. Dijital mecra veya sanal alem, günümüz dünyası için vazgeçilmezdir. Dolayısıyla firmaların da bu mecralarda bilinmesi, öne çıkması gerekmektedir.

Dijital medya ajansı nedir, ne iş yapar? Bahsettiğimiz ajanslar *dijital pazarlama ajansı* olarak da isimlendirilmektedir. Ajanslar genel anlamda farklı firmalar ile çalışırlar ve onlara çeşitli hizmetler sunarlar. Dijital pazarlamanın kapsamı oldukça geniştir. Pazarlama bir ürün veya hizmetin satışı ve tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen bir faaliyettir. Bu faaliyet uzun yıllardan beri insanoğlunun bildiği ve gerçekleştirdiği bir yöntemdir. Bu alana ilişkin çalışmalar dijital sahada da yürütülebilmektedir. Böylece firmaların web dünyasındaki tanınırlığı ve otoritesi artmaktadır.

Dijital Medya Ajansı Ne Demek?

Dijital medya; görsel, işitsel veya yazılı içeriklerin kullanıcılarla buluştuğu bir mecradır. İnternet dünyasında öne çıkmak ve bilinirlik düzeyini arttırmak isteyen firmalar, ajanslarla çalışabilmektedir. Bunun sonucunda potansiyel müşterilerde ve satın alma sayılarında artışlar gözlenebilmektedir. Peki dijital pazarlama kapsamında hangi hizmetler sunulmaktadır?

Sosyal medya planlama

Arama motoru optimizasyonu (SEO)

Dijital reklam yönetimi

Web sayfası içerik yönetimi

Web tasarım

Yazılım geliştirme

Strateji geliştirme

Grafik tasarım

Sosyal medya planlaması ve yönetimi, günümüzde son derece önemli bir pazarlama faaliyetidir. İnsanların internet kullanım alışkanlıkları değerlendirildiğinde, önemli sayıdaki bir kitlenin her gün bu platformlarda belli bir süre vakit geçirdikleri gözlenmektedir. İnsanların ilgisinin yöneldiği sosyal platformlarda reklam faaliyetleri de yoğun olarak gerçekleştirilmektedir.

Sosyal medya reklamları, çeşitli kampanyalar, influencer ortaklıkları ve özgün içerikler bu mecralarda başarıyı yakalamak için gerçekleştirilebilecek stratejiler arasındadır. Markanın sosyal medya hesaplarındaki etkileşiminin artması demek, bilinirliğinin artması demektir. Profesyonelce hazırlanan içerikler, marka algısını olumlu etkilemektedir. Bu da ürün veya hizmetlerin satışını arttıracak ve daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayacaktır.

Dijital Reklam Ajansı Ne İş Yapar?

dijital_medya_ajansi_02.webp

Dijital reklamcılık alanında faaliyet gösteren ajanslar, aslında dijital medya alanının reklam/tanıtım alanına yoğunlaşmışlardır. Dijital reklam ajansı bünyesinde sunulan hizmetler nelerdir? En başta firmalar için marka algısını olumlu etkileyecek veya sıfırdan oluşturacak stratejiler oluşturulur. Gerekiyorsa marka için bir logo tasarlanır ve slogan belirlenir.

Fotoğraf ve videolar hem web sayfası hem de sosyal medya hesaplarından paylaşılabilen görsel içeriklerdir. Doğru kurgulanmış içeriklerle daha geniş kitlelere ulaşılabilmektedir. Planlama süreci sonrasında ajans bünyesindeki içerik yazarları ile grafik tasarımcılar birlikte çalışarak logo, sunum ve sosyal medya gönderisi gibi içerikleri hazırlarlar.

Sosyal mecralardaki gönderiler görsel öğeye ek olarak tanıtıcı veya bilgilendirici yazılar da içermektedir. Ayrıca çeşitli etiketler eklenerek paylaşımın hangi alanda yapıldığı bildirilmektedir. Böylece kullanıcı o etikete tıkladığında ilişkili diğer gönderilere de ulaşabilmektedir.

Dijital Pazarlama Şirketi Ne İş Yapar?

Dijital pazarlamanın kapsamından daha önce söz etmiştik. Bu başlıkta hizmetlerin içeriğine daha detaylı olarak değineceğiz. Dijital pazarlama alanında çalışan şirketler hem kendileri hem de müşterileri için ilgili hizmetleri sunabilmektedir. Bu hizmetlerden biri, SEO kısaltması ile bilinen arama motorlarına yönelik yapılan optimizasyonlardır.

Doğru kurgulanan bir SEO çalışması ile web sitelerinin ve bu sitelerdeki içeriklerin arama motoru performanslarında artış olacaktır. Ürün veya hizmetler farklı sağlayıcılar tarafından sunulduğu için Google gibi bir arama motorunda sonuçlar belli bir algoritmaya göre listelenmektedir. Örneğin Google’a implant tedavisi yazıldığında en üst sıralarda çıkan klinik ile rekabet edilmek istenebilir. Bu amaçla SEO çalışmalarından yararlanmak gerekmektedir.

SEO hem web sayfası içeriği hem de teknik site optimizasyonu ile ilişkili bir kavramdır. Metinlerin SEO uyumlu olması sayesinde Google’daki arama sıralamasında üstlerde gelebilir. Böylece kullanıcıların siteye tıklama ihtimali de ciddi oranda artmış olur. SEO uyumu, reklam metinlerinin kurgulanması ve profesyonel sosyal medya yönetimi gibi hizmetler bir araya geldiğinde şirketin dijital dünyadaki başarısının artması kaçınılmazdır.

Dijital Ajans Kurmak

*Dijital pazarlama ajansı kurmak* için neler yapılmalı? Bir ajans oluşturmak bir şirket kurmak anlamına gelmektedir. Resmi anlamda çalışmalar yürütecek bir şirket kurmanın olumlu ve olumsuz taraflarını değerlendirmeli ve kararınızı buna göre vermelisiniz. Ülkemizde, şirketlerden hatırı sayılır ölçüde vergiler alınmaktadır. Ayrıca çalışanların maaşları, sigorta primlerinin ödenmesi ve ofis masrafları gibi giderler de dikkate alınmalıdır.

Ajans kurulumu için önemli bir kriter de donanımlı bir ekibe sahip olmaktır. Maliyetlerden kısmak için bazı işleri doğrudan şirket kurucuları yapabilse de işler büyüdüğünde bu yetersiz kalabilmektedir. Bu yüzden alanlarında yetkin bir ekiple çalışılması gerekmektedir. İyi bir planlama ve organizasyon süreci sonunda şirketiniz kâr edebilir ve yeni fırsatlara kapı aralayabilir. Ülke ve dünya çapında prestijli bir firma haline gelebilir.

Performans pazarlama alanında en önemli kriterlerden biridir. Ajanslar birlikte çalıştıkları müşterilerine dönemlik olarak raporlar sunmaktadır. Böylece yapılan çalışmaların firmaya ne gibi faydalar sağladığı ortaya konulabilmektedir. SEO başarı grafiği, site otorite puanlarının durumu, web site organik ziyaretçilerinin durumu gibi veriler performansa yöneliktir.

Blog Kategorileri
- Dijital Pazarlama- Fotoğraf- Genel- Grafik Tasarım- Kurumsal Kimlik- Video- Web Sitesi- SEO SEM- Sosyal Medya- Mobil Uygulama Yazılım
Son Eklenenler
Sağlık Sektöründe Sosyal Medya
Dijital Medya Hizmetleri
Dijital Medya Ajansı Nedir?
Ankara Sosyal Medya Ajansları
Ankara SEO Uzmanı